Sant Sebastià, uns premis de cinema

Divendres passat 20 de setembre, va tenir lloc el festival de Sant Sebastià a l’auditori Kursaal de Donostia.

I és que, encara que per a molts i moltes, Sant Sebastià sigui la platja de la Concha, els pinchos i l’alta gastronomia, per al món sempre serà una ciutat de cinema. Tot gràcies a aquest històric Festival de Sant Sebastià, el més important d’Espanya i un dels més importants del món, que enguany celebrava la seva 72 edició, i pel qual han desfilat les estrenes més destacades de l’any a la ciutat basca, ja anés a competició o fora de concurs.

Un dels moments que més ens agraden per la seva espectacularitat i pels artistes que assisteixen al festival, són els Premis Donosti que sempre ens deixen moments molt emotius. El lliurament del Premi Donosti a Javier Bardem -que l’any passat no va poder recollir- va centrar l’atenció de la gala d’aquest festival, que ens ha ofert una veritable marató de cinema amb més de 250 títols i un ampli nombre de presències de la cinematografia mundial. Els còmics Andreu Buenafuente i Berto Romero van compartir amb l’actriu Bárbara Goenaga la missió de presentar una cerimònia protagonitzada per una bona dosi d’humor, com ja ens tenen acostumats.

UN DISCURS MOLT BONIC I EMOTIU

El discurs de Bardem ens va emocionar molt, especialment quan va dedicar el premi a la seva morta mare Pilar Bardem («és aquí, feliç, la sento alegre»), a la seva esposa, l’actriu Penélope Cruz, asseguda amb llàgrimes en els ulls al pati de butaques del Kursaal, i als seus fills Leonardo i Lluna.

Encara que si parlem de directors, el clar protagonista d’aquesta edició del festival ha estat Pedro Almodóvar, que després de triomfar a Venècia recollia a Sant Sebastià el Premi Donosti, acompanyat de tot l’elenc del film i amb un bonic discurs en el qual reivindicava la llibertat i el seu amor pel cinema.

Va destacar la presència de l’actriu Patricia López Arnáiz, que va aconseguir emportar-se la Concha de Plata per la seva interpretació en Los Destellos, pel·lícula en la qual dóna vida a una dona que acompanya al seu ex marit en els seus últims dies, després de 15 anys separats. I Pamela Anderson, que molt elegant i sense una gota de maquillatge, recollia el Premis Especial del Jurat per la seva interpretació en The Last Showgirl.

Finalment, la pel·lícula Tardes de soledad, d’Albert Serra, sobre el món del toreig, ha estat la guanyadora de la Concha d’Or d’aquest festival que aixeca i continuarà aixecant moltes passions.

Fins a l’edició de l’any que ve!

Vanesa Reinón escribe sobre cultura: el teatro, los viajes y el baile son sus pasiones. Es la más reciente incorporación a la redacción de Èxit21.

One thought on “Sant Sebastià, uns premis de cinema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *