Dues reunions a l’IMPD: un inici d’octubre intens

He començat octubre amb dues reunions, celebrades la mateixa setmana, amb Marta Obdulia, gerenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Reunió amb Marta Obdulia a la FCSD

El passat dimarts 1 d’octubre ens vam reunir a la biblioteca de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) amb Marta Obdulia i una companya seva. A la reunió també va assistir-hi Katy Trias, directora general de la FCSD; Pep Ruf, cap de l’Àrea de Suport a l’Autonomia; Artur Fernández coordinador d’educació i Edgar Prat responsable d Comunicació i el meu assistent personal a les reunions  amb l’IMPD.

Durant la reunió, vam parlar dels serveis i departaments de la FCSD. Katy Trias va aprofitar per convidar la Marta Obdulia a l’acte de celebració dels 40 anys de la FCSD que se celebrarà el novembre. A més, també vam tenir l’oportunitat de parlar de la meva tasca a IMPD, oferint-li més detalls sobre el meu treball en defensa de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Reunió del Consell Rector de l’IMPD

L’endemà, dimecres 2 d’octubre vaig assistir a la reunió del Consell Rector de l’IMPD, que es va celebrar a la Sala Guinovart de l’Ajuntament de Barcelona. Inicialment ens vam confondre de local i vam anar a la seu de l’IMPD en lloc de l’Ajuntament, però després d’una breu explicació per part d’una advocada substituta de Toni Galliano, vam agafar un taxi fins a la ubicació correcta.

A la reunió hi eren presents la resta de vocals, representants polítics, Marta Obdulia i la presidenta de l’IMPD, Marta Villanueva. Vam votar qüestions importants. En primer lloc, es van aprovar tres despeses: una campanya de lleure, l’autorització de subvencions a fundaciones i, la creació de llocs de treball al CDIAP de Ciutat Vella. 

Després es va debatre un pressupost de 30 milions d’euros per la compra de més autobusos adaptats per a gener de 2025. Alguns polítics es van queixar de la falta de temps per revisar la documentació, però jo vaig votar en blanc perquè considero que, a més d’autobusos, fan falta més trens accessibles.

Per últim, es va presentar el pressupost de l’IMPD per 2025, i aquesta vegada vaig votar-hi a favor.

Finalment, l’últim punt de l’ordre del dia, el número 9, tractava sobre qüestions relacionades amb les oficines, però vaig haver de marxar abans de la votació perquè tenia una classe de ball.

De cara al 2025, també està previst que es celebrin noves eleccions a l’IMPD per l’elecció de nous vocals del Consell Rector. Actualment, jo represento com a vocal al col·lectiu de persones en situació de discapacitat i encara no he decidit si em presentaré a les pròximes eleccions.

Redactora i membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *