Nasco Feeding Minds, una odissea feta ONG

Ousman Umar, fundador de l’ONG Nasco Feeding Minds,  va fer una conferència al Caixa Fòrum organitzada per la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) sobre la seva experiència personal quan era a Ghana, al desert i no tenia ni menjar ni aigua. 

Ousman ho va passar molt malament quan volia anar a Espanya (concretament a Barcelona) en busca d’una vida millor. Va venir amb una pastera, en la que hi havia molta gent, i fins i tot va morir gent. Tal com l’explica, la d’Umar va ser una experiència molt dura.

Un cop  a Barcelona el va acollir una família. Ens comentava que els hi feia una mica de respecte que vingués, però el van ajudar i acollir. 

També ens va comentar que el moment s’ha de viure. Ha publicat dos llibres per conèixer millor aquestes situacions: “Viatge dels blancs” (2019)  i “Des del país dels blancs” (2021).

Va contar també que va estudiar a Esade. Es va llicenciar en Química per descobrir la diferència entre la ciència i la màgia. Més tard es va treure el màster en Cooperació Internacional.

L’any passat va guanyar el premi Princesa de Girona. Ara està fent conferències, com la que ens va fer per la FCSD.

Membres de la FCSD amb Ousman Umar, fundador de Nasco Feeding Minds

Conferències inspiradores

Aquesta ha sigut la segona conferència que ha programat la FCSD en el marc de la Inclusivadora. La primera va ser la del Victor Küppers, formador i conferenciant emocional.

Fer aquestes xerrades és força interessant perquè sempre aprens moltes coses d’aquestes persones i són una experiència molt bonica.

Com sempre, la Fundació Catalana Síndrome de Down fa moltes activitats inspiradores. 

Redactor: “Èxit21 em pot ajudar a saber fer una notícia, a com presentar-me, a fer guions i subtítols. També em pot ajudar a fer amics. Èxit21 pot ajudar a la societat a veure que les persones amb discapacitat intel·lectual també podem fer coses, com articles, entrevistes… i tenir una vida com qualsevol altre persona”.

Gerard Ruiz també és membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *