Aquest cap de setmana es va celebrar la festivitat de Tots Sants. Molts dels espanyols donen tribut als seus familiars morts, acudint a la tradicional visita als cementiris.
El mateix dia també vam celebrar la castanyada i en les nostres taules consumim moniatos, castanyes i panellets, totes ells a gust de consumidor.
També cal esmentar les carabasses, a les quals fem cares i els posem alguna llum perquè semblin sinistres.
Amb les pel·lícules de sempre
El cinema de terror és sens dubte el protagonista principal d’aquests dies on només els més valents s’atreveixen a gaudir els films que envaeixen els nostres televisors.
Un d’ells és “Allien Covenant” que en breu s’estrenarà a Cuatro. A les nostres ments tenim altres grans títols del mateix gènere de terror com els de la saga “Malson a Elm Street”, “El resplendor”, “L’exorcista,” Poltergeist” i fins i tot “La Monja “, encara que aquesta última és més recent.
Els orígens de Halloween
Com bé sabem, aquesta festa pagana és més habitual d’Amèrica i principalment dels països anglosaxons. Tot i que el seu origen prové dels australians i els neozelandesos, aquests països no ho solen celebrar tant com en d’altres.
Halloween també es coneix com nit de bruixes o bé nit de vespres de difunts o fins i tot Samhain, com així es diu a Galícia, on el veritable origen de la seva celebració és celta i se celebra des del segle XIX.
Halloween en estat pur
La celebració de Halloween, a diferència als carnavals, dóna lloc a la imaginació més sinistra amb una gran varietat de disfresses, a qual més horrible, amb la finalitat d’espantar el proïsme però sobretot per passar-ho de por amb amics o familiars.
Cal esmentar que a dia d’avui hi ha coses que donen molta més por, sobretot si comptem el nombre de contagiats o de morts per una pandèmia que bé es podria treure d’una de tantes pel·lícules d’aquest gènere. A diferència d’altres cintes cinematogràfiques de terror, en aquesta ocasió la realitat supera la ficció, i amb escreix.
Tan sols ens queda el fet de muntar la nostra festa de Halloween a casa. Als nostres seguidors els convido a que en gaudeixin com puguin i per això els faig la pregunta que tants nens diran aquests dies: ¿truc o tracte?
Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.
Francisco Marin té una novel·la en curs.