SUMA’T A LA CAUSA FEMENINA

El moviment a favor dels drets de les dones és una realitat imparable. Campanyes internacionals com Me Too que denuncia l’assetjament sexual posen de manifest la necessitat de treballar per la igualtat de gènere. A continuació explicaré vuit maneres de ser activista pels drets de les dones segons l’ONU.

Aixecar la veu
La manera més important d’actuar per la causa de les dones és protestant tant en converses amb familiars o amb amistats quan escoltem alguna situació d’atac o vulneració de drets envers les dones. Aquesta actitud pot augmentar la conscienciació.

Donar-nos suport mútuament
El suport a les dones i a les persones que treballen per apoderar les dones és fonamental per aconseguir la igualtat de gènere. Entre les dones hem de sumar esforços i remar en la mateixa direcció.

Compartir la càrrega de treball
L’apoderament de les dones pot començar a casa nostra compartint amb la parella les tasques domèstiques: tenir cura dels fills o de la gent gran, cuinar, netejar, planxar, etc. Cap d’aquestes tasques no és exclusiva de les dones.

Implicar-se
És important que les dones participin de la vida pública i comunitària. En el passat es deia que les dones havien d’estar a casa i, d’aquesta manera, se’n limitava el paper a la vida pública. Això no ha de ser així. Les dones s’han de presentar a les eleccions i defensar els seus drets, com ha fet Montse Vilarrasa al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’ajuntament de Barcelona.

Educar a la propera generació
L’ONU considera que els activistes joves de tot el món han de fer el pas per la igualtat de gènere. Les noves generacions són clau per conquerir la plena igualtat.

Conèixer els nostres drets
Conèixer i comunicar els drets de les dones és una manera de garantir que es compleixin. Hem de fer un esforç perquè arribin a tothom.

Unir-se a les campanyes
Donar suport a les campanyes que apareixen a les xarxes socials i compartir-les és una manera més de fer arribar el missatge dels drets de les dones. Com més iniciatives es coneguin, més lluny arribarem.

Donar a favor de la causa
Totes les dones i les nenes mereixen l’oportunitat de viure sense violència ni discriminació. Mitjançant donacions podem contribuir que les dones trenquin els límits establerts. El nostre gra de sorra suma.

Des de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) compartim aquestes maneres de reivindicar els drets de les dones que també es poden aplicar a les dones en situació de discapacitat intel·lectual.
Juntes arribarem més lluny.

+ posts

Redactora i Secretària d’Èxit21. També és secretària de l’Assemblea DHMT i participa en accions de conscienciació com conferències i formacions a diferents institucions i escoles.

“ÈXIT21 pot ajudar per saber com s’expliquen les notícies, per dir a la gent com és, per veure si agrada o no. A nosaltres ens pot servir per pensar i ser protagonistes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *